io sono a piazza.

Vi är sjuka, men det gör inget. Rom är alltid Rom. Idag ska vi ha Halloweenkalas med några av våra skolkamrater. Så kul! Här kommer lite blandade bilder:Villa ChigiJagSiri, Sofia, MajaMaja i vårat rum


villa borghese.

Idag var det över 20 grader i skuggan och soligt ute. Vi åkte in till stan och gick förbi spanska trappan till Villa Borghese. Det var väldigt fint. Där satt vi i solen och myste. Härligt att det kan vara sommar i slutet av oktober.


Så fint ovanför spanska trappan.


Lotta, Siri och SofiaPiazza di Spagna


utsikt från Villa Borghese.
Så fint. Väldigt varmt. Underbart!

che avete fatto eiri sera?

Vi har så roligt i Rom. Jag skrattar så mycket varje dag. Borde det inte ta slut på skratt snart? Haha. Det går väl frammåt i skolan kan man säga. Vi är inte sämst längre i alla fall. Jag älskar Rom. Kommer nog flytta hit igen i framtiden.


Det här är Piazza Venezia.


Vittorio Emanuelle


En fin bakgata och tre snygga tjejer vid viktor emanuellmonumentet. Vi passade på att vara lite turistiga när Pauline och Claudia var här.


Fina Lotta utanför Colosseum. Gamla vägen in till Rom.


Jag gillar vårt lilla kök. Charmigt.


Festligt. Siri, Lotta, jag och Sofia.

Buona notte.

dove abbita?

Rom är helt fantastiskt. Det finns nya saker att se varje dag. Jag älskar att bara vandra omkring bland italienare, hitta någon mysig piazza och äta god glass. Jag älskar att vandra omkring i Trastevere om natten och hitta någon mysig restaurang. Förra veckan hade vi två vänner på besök hos oss. Det har varit en helt underbar vecka. Så mycket god mat, mycket skratt och mycket glass!Vi träffade våra klasskamrater för att vandra igenom Vatikanstaten och sedan upp på en kulle där Piazzale Garibaldi ligger och därifrån kan man se ut över hela Rom. På bilden är Carlos (mexikansk klasskamrat), Maja och Sofia.Vi och några av våra klasskamrater på muren på Piazzale Garibaldi.Vi åt på en mysig ristorante i Trastevere.Våra vänner Claudia och Pauline kom till Rom och vi började visa de runt om i Rom. Här på Piazza Barberini.Spanska TrappanVid Fontana di TreviPauline och ClaudiaVi mötte upp Siri och Sofia och satte oss på Piazza Navona och åt glass!Vi gick till en restaurang i Trastevere med så sjukt god mat!Sen satte vi oss på Piazza Santa Maria och drack svindyr Cappuccino.Nina (tysk klasskamrat) och jagJag och Misato (japansk klasskamrat)


Bacio Bacio, Lotta!

molto bene.


Vi åt glass i köket härom kvällen.


Vi har ett mysigt fönster där man kan sitta och dricka vin.


Mi chiamo Maja.


vino rosso.


Det här är vår gata.


Här är Villa Ada som giller precis bredvid oss.

Ciao.


Io sto cercando una piazza, Piazza san Giovanni.

Vaknade idag i ett varmt Rom. Vi har hela dagen varit i Villa Ada och ätit gott och njutit av solen. Så underbart! Ikväll ska vi in till Roma och gå upp på en kulle och titta ut över hela Rom. Efter det ska vi gå till Trastevere och äta på restaurant, bara för att det är lördag.
Igår hade vi sista lektionerna innan helgen och i slutet fick vi reda på att vi, en norsk kille och en indier skulle stanna kvar på samma nivå och alla andra skulle flytta upp en nivå, bara för att vi är så dåliga haha. Nej men nästan alla andra kan prata spanska eller så har lite lättare för att lära sig. Efter skolan bestämde vi oss för att vara lite turistiga så vi gick till Vittoto Emanuelle och sedan till Foro Romanum och till Colosseum. Det var mysigt, fast så varmt! Sen gick vi också till Pantheon och efter det till Piazza Navona och vi satt mitt på torget och åt så god glass! Jag älskar att det är så många torg överallt!
Så slog vi tillslut oss ner på en bar på Campo di fiori, vilket var ganska dyrt, men hur mysigt som helst. Så träffade vi sedan Sofias pojkväns syster och hennes pojkvän. Vi tänkte fortsätta natten i Trastevere på nån mysig bar, men så trötta som vi var åkte vi hem och sov.Vittoro EmanuelleForo RomanumPantheonPiazza NavonaCampo Di FioriTrastevereVilla Ada

//Lotta

piazza di Bernini.Ja vi var på Piazza di Bernini, åt glass och gottade oss i solen. Mys! På fotona är Maja, Sofia och Siri.

vorrei vedere quel paio di scarpe nere con il tacco basso.

Ciao!
Nu har redan fjärde dagen gått. I tisdags strosade vi runt lite i stan och träffade Sofias kompis Gianmaria som är romersk. Han var väldigt trevlig, bjöd oss på kaffe och tipsade om en jättegod gelateria. Där köpte vi jättegod glass som vi satt och njöt av i solen. Det var nog 30 grader i skuggan. Det blir lite kallare och kallare men det är fortfarande som svensk sommar.

Igår efter skolan åkte vi hem. vi går i skolan från 9-12 varje vardag. väldigt skönt. Så när vi kom hem åt vi mat och sedan gick vi till parken som ligger precis bredvid där vi bor. Vårt område är inte så turistigt så folk kollade konstigt på oss när vi gick i shorts och linne. Det är ju hsöt för dom nu. Men vi la oss i parken och njöt av att det är sommar igen.
Sen begav vi oss in till stan och träffade Gianmaria och hans två jobbarkompisar och vi satte oss på en bar som jag tror heter Tatì al 28. Det var mysigt. Sen på väg till bussen förklarade de en massa historia om många byggnader vi passerade. Jag tror man lär sig mest när man pratar med lokalinvånarna. Det var väldigt trevligt.

Idag har vi bara strosat runt i vårt område och köpt glass. Alldeles nyss låg vi i min och Lottas säng alla fyra och kollade på Änglar och Demoner. Det utspelar ju sig trots allt i Rom så vi tyckte att det passade bra.

Rubriken är en mening som vi lärde oss säga igår för att veta hur en mening kan vara uppbyggd. Nu är det den meningen ungefär det enda jag kan säga på italienska, och det betyder "jag skulle vilja titta på de där svarta par skorna med låg klack".

Buona notte!

vår charmiga lägenhet.

Här kommer bilder från igår på lägenheten:


Vårt charmiga kök.

Sofias och Siris rum. Siri på bilden till höger.

Vår första lilla middag. Torrt bröd men resten var gott.

Mitt och Lottas sovrum. På bilden är det Lotta och Sofia.

Ciao!

framme i Rom och vårt nya hem.

Jag, Lotta, Siri och Sofia tog flyget till Rom i morse. Sen tog vi taxi till vårt place genom de trånga gatorna. Vi mötte vår hyresvärd Rafaella som vaar hur snäll som helst och hon visade oss allt vi behövde veta.
Lägenheten är riktigt mysig och charmig precis som vi ville ha det. Det är bättre än väntat faktiskt. Vi har varit och handlat och ätit bröd med god mozzarella och tomater och gott rött vin (Vino Rosso). Vi stormtrivs redan och det är så bra. Vi kommer ha två underbara månader här tror jag.
Imorgon ska vi till skolan där vi ska plugga italienska. Jag ser framemot att lära mig detta fina språk. Ikväll ska vi nog bara mysa och skratta och bara njuta av att vi äntligen är här.


Siri, Sofia och jag (Maja) Lotta har tagit bilden.

imorgon bär det av till Rom.

Jag har packat hela dagen och det känns som att jag har glömt en massa men jag kommer inte på vad. Jag börjar bli lite nervös nu men det ska bli så roligt. Jag har faktiskt pluggat lite italienska idag. Det är så fint. Jag tror att jag kommer trivas jättebra.


Vi åker imorgon!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0